Челси тресна с 2:1 гостуващия Лестър в среща от 4-ия кръг на Висшата лига. „Сините“ от Лондон играха повече от час с човек по-малко на терена заради червения картон на Конър Галахър, но проявиха класа и характер и стигнаха до успеха.

В герой за селекцията на Томас Тухел се превърна Рахийм Стърлинг, който заби и двата гола за домакините. Попаденията са дебютни за него в официален мач с екипа на лондончани. Стърлинг тресна и греда, а същото стори и съотборникът му Рийс Джеймс. Най-напористият в състава на „лисиците“ Харви Барнс реализира за гостите.

Лестър профука още няколко златни шанса да се докопа поне до равенството. Именно Барнс, както и Келеши Ихеаначо , и Джейми Варди бяха сред играчите, които направиха пропуски пред вратата на Менди. Резервата Айозе Перес също нямаше шанс, след като нацели напречната греда.

С този успех Челси се изкачи до 6-ата позиция във временното класиране с актив от 7 точки. Лестър продължава да е без победа от началото на сезона и остана на предпоследното място с 1 точка.

Двубоят на „Стамфорд Бридж“ започна с натиск на домакините. В 12-ата минута Челси получи право да изпълни дузпа. ВАР обаче отмени отсъждането на рефера заради засада на Хавертц.

Хората на Тухел доминираха на терена, но в 28–ата минута стана беля и те останаха с 10 души на терена. Конър Галахър получи втори жълт картон за нарушение срещу Барнс. В 34-ата минута Барнс прати топката в мрежата на Челси, но попадението беше отменено заради негово нарушение срещу Менди.

В 43-ата минута Рийс Джеймс тресна лявата греда на вратата на Уорд. Малко преди паузата Менди не позволи на Кастан да вкара за гостите.

Само две минути след почивката Челси поведе в резултата. Кукурея подаде към Стърлинг пред пеналта, след което националът на Англия матира Уорд със страхотен прехвърлящ удар – 1:0. Така Стърлинг вкара дебютния си гол с екипа на Челси в официален мач.

В 51-ата минута Стърлинг уцели дясната греда. След това Лестър пробва натиск, но безплоден. Вместо това Челси вкара втори гол. В прегръдките на своите отново се озова Стърлинг, който вкара на празна врата след пас на Рийс Джеймс - 2:0.

Лестър се върна сравнително бързо в мача. Харви Барнс реализира в 66-ата минута след двойно подаване с Варди и неспасяем удар в близкия ъгъл на стража на лондончани.

Последваха силни минути за гостите. Те пропиляха куп златни възможности. Ихеаначо, Барнс и Варди не успяха да преодолеят Менди.

"Лисиците" нямаха шанс и в 87-ата минута, когато също удариха греда. Айозе Перес шутира от пеналта, но нацели напречния дирек. До края Челси устиска преднината си.

Челси – Лестър 2:1

Голмайстори: 2:0 Рахийм Стърлинг (47, 63), 2:1 Харви Барнс (66)

Червен картон: Конър Галахър – Челси (28)

Челси: Менди, Джеймс, Силва, Чалоба, Галахър, Кукурея, Лофтъс-Чийк, Жоржиньо, Маунт, Хавертц, Стърлинг

Лестър: Уорд, Джъстин, Еванс , Амарти, Кастан, Сумаре, Барнс, Дрюсбъри-Хол, Тилеманс,  Прат, Варди